Vår process

Har du långt att resa till oss på New Hair Clinic i Lund så är du välkommen redan kvällen före din hårtransplantation. Du får ditt eget rum där du sover under hela din vistelse hos oss. Vi har även dubbelrum om du önskar ha med dig sällskap.

På operationsdagen går du upp vid 7-tiden för att duscha och tvätta ditt hår. Därefter äter du frukost och vi ger dig förberedande medicin. Kommer du till oss samma morgon som din hårtransplantation bör du vara här kl. 07:30. Det är då bra om du har duschat, tvättat ditt hår och ätit frukost hemma.

Vi arbetar idag främst med FUE metoden som vi började utföra redan hösten 2004. Vi är en modern hårtransplantationsklinik som utfört över 10 000 ingrepp. Vi behärskar, förutom FUE och FUT metoderna, även rekonstruktioner efter tidigare ingrepp som tex. punch grafts och skalpreduktioner. Du kan också få hjälp med ögonbrynstransplantation, polisonger, mustasch och skägg.

Du genomgår en liten läkarundersökning som innebär att vi lyssnar på ditt hjärta och dina lungor, kontrollerar ditt blodtryck samt känner på din sköldkörtel. Ditt hår rakas nu bort på de ytor ni bestämt. Givarområdet (där håret plockas ut ifrån) rakas alltid men ibland har man vid mindre hårtransplantationer kommit överens om att inte raka av något hår i området där håret skall inplanteras. Du får sedan ett lugnande medel intravenöst, alltså direkt in via en infart. Detta är ett behaglighets medel som gör att du kan somna, är fullt väckbar och vi tillför mer vid behov. Oftast sover större delen av patienterna vid operation vilket gör att hårtransplantationen upplevs odramatisk och dagen går fort för dig. Vi lokalbedövar området givarområdet och plockar ut dina hårsäcksgrupper.

Hårsäcksgrupperna som plockas ut läggs i en kyld salt- och näringslösning. Vi lokalbedövar sedan området där ditt nya hår skall inplanteras. Därefter läggs väldigt små snitt med ett safirblad i området. De små snitten läggs enligt riktningen på ditt hår samt att vi följer dina naturliga virvlar. Detta är ett väldigt viktigt moment.

När de sista hårsäckgrupperna är på plats, området är noga rengjort och eventuella små korrigeringar utförda, så läggs ett skyddande bandage som du behåller till morgonen efter din hårtransplantation.

Konsultation

Boka en kostnadsfri konsultation för en personlig bedömning av dina möjligheter till en lyckad transplantation.

När din hårtransplantation är klar är patienterna oftast ganska pigga och du är kan äta och dricka vad du vill. Du kan även vila, läsa en bok eller titta på film. Morgonen efter din hårtransplantation blir du väckt vid 8-tiden om du inte har önskemål om att sova längre. Därefter äter du frukost och får lite smärtstillande medicin i förebyggande syfte. Vi tar bort ditt bandage och därefter går vi noga igenom dina eftervårdsinstruktioner, vad du skall tänka på och hur du skall sköta dig efter din hårtransplantation. Innan du lämnar New Hair Clinic granskar vi noga din operation och de transplanterade områdena. Du kan själv köra bil hem om detta är det bästa alternativet för dig.

Vi ringer eller mailar dig två veckor efter din hårtransplantation, för att se så att allt gått fint den första tiden då dina transplanterade ytor läker. Du är givetvis välkommen att kontakta oss när du vill efter din hårtransplantation, vi finns alltid på telefon och e-mail. Ett år efter din hårtransplantation kontaktar vi dig igen för att höra hur du uppfattar slutresultatet.

Lund
Skiffervägen 92
Tel: 046-14 32 80
[email protected]

Stockholm
Nybrogatan 75
Tel: 08-32 28 00
[email protected]

Du hittar oss i
Lund & Stockholm
& nära
Malmö & Helsingborg

© 2018 New Hair Clinic
Hemsida av lundit.se

Share This