Process vid hårtransplantation

Våra hårtransplantationer leds av legitimerade svenska läkare. Och alltid med den senaste beprövade tekniken.

Har du långt att resa till oss på New Hair Clinic i Lund så är du välkommen redan kvällen före din hårtransplantation. Du får ditt eget rum där du sover under hela din vistelse hos oss. Vi har även dubbelrum om du önskar att ha med dig sällskap. Från kl 24:00 kvällen före din hårtransplantation skall du vara fastande. Du får lov att dricka vatten, kaffe och te (utan mjölk), läsk och juice (utan fruktkött) fram till kl. 06:30 på operationsdagen.

På operationsdagen går du upp vid 7-tiden för att duscha och tvätta ditt hår. Du får även lite förberedande medicin inför operationen. Kommer du samma morgon som din hårtransplantation bör du vara här kl. 07:30. Det är då bra om du har duschat och tvättat ditt hår hemma.

Hårtransplantationen planeras i detalj

Vi arbetar idag främst med FUE metoden som vi började utföra redan hösten 2004. Vi är en modern hårtransplantationsklinik som utfört över 10 000 ingrepp. Vi behärskar, förutom FUE och FUT metoderna, även rekonstruktioner efter tidigare ingrepp som tex. punch grafts och skalpreduktioner. Du kan också få hjälp med ögonbrynstransplantation, polisonger, mustasch och skägg.

Du genomgår en liten läkarundersökning som innebär att vi lyssnar på ditt hjärta och dina lungor, kontrollerar ditt blodtryck samt känner på din sköldkörtel. Ditt hår rakas nu bort på de ytor ni bestämt. Givarområdet (där håret plockas ut ifrån) rakas alltid men ibland har man vid mindre hårtransplantationer kommit överens om att inte raka av något hår i området där håret skall inplanteras. Du får sedan ett lugnande medel intravenöst, alltså direkt in via en infart. Detta är ett behaglighets medel som gör att du kan somna, är fullt väckbar och vi tillför mer vid behov. Oftast sover större delen av patienterna vid operation vilket gör att hårtransplantationen upplevs odramatisk och dagen går fort för dig. Vi lokalbedövar området givarområdet och plockar ut dina hårsäcksgrupper.

Hårsäcksgrupperna som plockas ut läggs i en kyld salt- och näringslösning. Vi lokalbedövar sedan området där ditt nya hår skall inplanteras. Därefter läggs väldigt små snitt med ett safirblad i området. De små snitten läggs enligt riktningen på ditt hår samt att vi följer dina naturliga virvlar. Detta är ett väldigt viktigt moment. När de sista hårsäckgrupperna är på plats, området är noga rengjort och eventuella små korrigeringar utförda, så läggs ett skyddande bandage som du behåller till morgonen efter din hårtransplantation.

Efter din hårtransplantation

När din hårtransplantation är klar är patienterna oftast ganska pigga och du är kan äta och dricka vad du vill. Du kan även vila, läsa en bok eller titta på film. Morgonen efter din hårtransplantation blir du väckt vid 8-tiden om du inte har önskemål om att sova längre. Därefter äter du frukost och får lite smärtstillande medicin i förebyggande syfte. Vi tar bort ditt bandage och därefter går vi noga igenom dina eftervårdsinstruktioner, vad du skall tänka på och hur du skall sköta dig efter din hårtransplantation. Innan du lämnar New Hair Clinic granskar vi noga din operation och de transplanterade områdena. Du kan själv köra bil hem om detta är det bästa alternativet för dig.

Vi ringer eller mailar dig två veckor efter din hårtransplantation, för att se så att allt gått fint den första tiden då dina transplanterade ytor läker. Du är givetvis välkommen att kontakta oss när du vill efter din hårtransplantation, vi finns alltid på telefon och e-mail. Ett år efter din hårtransplantation kontaktar vi dig igen för att höra hur du uppfattar slutresultatet.

Varför våra kunder återkommer till oss

 • “Stort tack för hjälpen till alla på NHC med att dölja mitt gamla FUT-operations-ärr tidigare i somras. Professionellt och trevligt bemött och i garanterat trygga händer 😊 Varma hälsningar Tomas”
  — Tomas
 • “Hej! Jag ville bara skicka ett stort tack till er för att ni fick mig att känna mig så välkommen och omhändertagen på er klinik. Tack för ett bra jobb och ett grymt trevligt bemötande. Trevlig helg.”
  — Helena
 • “Jag är själv mycket nöjd med mina två hårtransplantationer i mina vikar hos er. Så nöjd att jag inte längre upplever håravfallet som ett problem för mig. Tätheten både känns och ser bra ut. Ingen, inte ens frisören, kan se att jag gjort något med håret. Det är ju det bästa betyget man kan ge!”
  — Philip
 • “Hej!
  Idag för ett år sedan låg jag på bordet.
  Vill bara säga säga hej och så vill jag säga att jag är väldigt nöjd.
  Ha det fint! Härlig semester!”
  — Mattias
 • “Jag är otroligt nöjd och det växer så fort. Jag är medveten om att det tar tid, men det går fortare än jag anat. Har rekommenderar jättemånga till er. Hoppas ni alla får en underbar semester!”
  — Elias
 • “Jättefint mottagande och genomförande. Hela personalen var professionell och trevlig! Nu är det bara att låta naturen sköta resten. Kan varmt rekommendera New Hair Clinic.”
  — Thomas
 • “Bra mottagande. Personalen är proffsiga, noggranna och underbara.. Jag kände mig väl behandlad på mottagningen. Nu väntar jag med spänning på resultatet så om några månader får jag se men redan nu känner jag mig säker på att detta kommer bli kanon. Åter igen tack så mycket :)”
  — Jimmy
 • “Då jag tränar kontinuerligt och håller en bra fysisk form, ger mitt hår mig en helhet som jag saknade då jag ofta var rakad på huvudet tidigare. New Hair Clinic har verkligen gjort mig till en mer positiv pappa, sambo, kompis och kollega.”
  — Martin
 • “Jag måste säga att det blev ett riktigt lyckat resultat, det blev en otrolig skillnad och jag är oerhört nöjd, tror vartenda transplanterade hårstrå måste ha tagit sig för det blev både tätt och en fin naturlig hårlinje :).”
  — Johan
 • “Tack för att ni hjälpte mig att få tillbaka mitt hårfäste igen. Jag vill tacka er för ett utmärkt jobb. Nu kan man äntligen gå förbi en spegel utan att vilja gå och gömma sig.”
  — Lasse
 • “Stor skillnad redan! Tack, finns många jag visat detta för och som kommer göra det hos er.”
  — Christopher
 • “It was a really pleasant and positive experience at NHC.”
  — Amir