Hårtransplantationersedan 1992

Transplantation av ögonbryn

NHC har kompetens att utföra detta ingrepp, men eftersom området är så kosmetiskt utsatt, måste du alltid komma hit för en diskussion först.

FUE metoden

Transplantation av ögonbryn

Transplantat med 1–2 hårsäckar hämtas med FUE-teknik från noga utvalda ställen av hårbottnen. Hår i perifera delar av tinningarna brukar ha lämplig struktur. Sedan gör man instick i mycket sned vinkel och noga bestämd riktning – allt för att kunna skapa naturliga ögonbryn med den design man kommit överens om vid detaljplaneringen.

Alla naturliga ögonbryn är uppbyggda på i princip samma sätt. Närmast näsan finns tunna korta hårstrån, som är riktade uppåt. Längre ut åt sidorna övergår riktningen till att bli mer och mer horisontell. Strån i de undre delarna av ögonbrynet har dessutom en svag riktning uppåt, medan de övre stråna faller av lite nedåt. På så vis uppstår en tätare central zon, där hårstrån möter varandra med svag överkorsning.

Transplanterade ögonbryn måste ansas med ca 12 dagars mellanrum, annars blir stråna för långa. De flesta operationer innebär inte att vi gör två helt nya ögonbryn av rent kosmetiska orsaker, utan att vi reparerar skador. Det är obligatoriskt att komma för konsultation hos någon av våra läkare, innan vi tar ställning till om vi tycker att en ögonbrynstransplantation är ett välmotiverat ingrepp. Kajalpenna är inte sällan ett bra alternativ!

BOKA KONSULTATION

För att boka en kostnadsfri konsultationtid kan du ringa oss på 046-14 32 80 eller 08-32 28 00. Du kan också hitta en tid nedanför och boka in dig själv.