PRP-BEHANDLING - fakta & information

  • PRP är en produkt som är 100% kroppsegen
  • Inga kirurgiska ingrepp krävs
  • Inga kemikalier används
  • Inga biverkningar uppkommer.

När är det lämpligt att göra en PRP-behandling?

  • Minskad hårväxt pga corona eller annan sjukdom
  • Minskad hårväxt efter graviditet, stress mm
  • Om inte hårtransplantation är lämpligt

En PRP behandling stimulerar hårets tillväxt och är den mest naturliga vägen för att stimulera dina hårsäckar till återväxt. PRP är en produkt som är 100% kroppsegen.

PRP  stimulerar nybildning av blodkärl och blodförsörjning till hårfolliklarna. Dessutom stimuleras sovande hårfolliklar av de utsöndrande tillväxtfaktorerna.

Kliniska studier har visat betydande ökning i hårstråets diameter och tjocklek. Det har även gått att visa bättre resultat både kliniskt och trikoskopiskt (dataexaminering) jämfört med minoxidil, ett av de vanligaste läkemedlen för behandling av håravfall.

PRP processen - hur går det till?

PRP teknik.

Varje behandling tar endast 20-30 minuter och vi rekommenderar att du gör 3 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Man kan även göra en booster-behandling efter 6 månader.

Behandlingen genomförs av utbildad personal. Utförandet sker som vid ett vanligt blodprov. Det tas ut 15 ml (1 matsked) blod från en ven i armvecket.

En viss ömhet kan eventuellt upplevas i 1-2 dagar i det behandlade området. Då PRP är en produkt som är 100% kroppsegen, finns ingen risk för allergiska reaktioner då inga kemiska ämnen tillförts.

Att tänka på innan en behandling

PRP patient som får behandling.

Innan du kommer till oss på New Hair Clinic för din PRP behandling, är det viktigt att du håller dig hydrerad. Drick gärna rikligt med vatten dygnet innan och ett par timmar innan besöket då uttorkning kan påverka resultatet negativt. Undvik alkohol samma dag som behandlingstillfället. Du kan tvätta ditt hår 6 timmar efter en behandling.

PRP konsultation

Beställ tid för en kostnadsfri konsultation för att få individuellt anpassad rådgivning och svar på de eventuella frågor som just du har, hos New Hair Clinics erfarna personal.

Varje patient har unika behov och de bedöms säkrast vid en konsultation hos New Hair Clinic.

Ytterligare fakta om PRP-behandling

PRP är en produkt som är 100% kroppsegen. Att injicera PRP i skalpen är ett effektivt behandlingsalternativ av hårförlust, alopeci. PRP stimulerar (på fackspråk) stamcellernas proliferation och differentiering i hårfolliklar.

Inga kirurgiska ingrepp krävs, inga kemikalier används och inga biverkningar uppkommer.

Tillväxtfaktorn VEGF (vascular endothelial growth factor) stimulerar nybildningen av blodkärl och blodförsörjningen till hårfolliklarna. Dessutom stimuleras sovande hårfolliklar av de utsöndrande tillväxtfaktorerna. Kliniska studier har visat betydande ökning i hårstråets diameter och tjocklek.

Dessutom har det gått att visa bättre resultat både kliniskt och trikoskopiskt (dataexaminering) jämfört med minoxidil, ett av de vanligaste läkemedlen för behandling av håravfall.

PRP har validerats kliniskt och varit ett etablerat behandlingskoncept för ett stort antal medicinska områden sedan lång tid tillbaka. Utöver estetisk medicin, dermatologi och plastikkirurgi har PRP även använts inom ortopedi och idrottsmedicin i många år, för att behandla främst muskel- och senskador, men även artros. PRP har även med fördel använts i ett antal år på området sårläkning, särskilt för sår som kräver avancerad behandling.