Olika typer av håravfall

Vi har koll på håravfall och dess olikheter
image

Ärftligt håravfall är den vanligaste typen av håravfall hos både kvinnor och män, men det är betydligt vanligare hos män. Ärftligt håravfall sker med specifika ärvda gener. De ärftliga generna kan man ärva från mamma eller pappas sida, men de gener som ärvs från mammas sida spelar större roll vid håravfall. Ärftligheten kan hoppa över någon generation för att visa sig senare.

Alopecia är en sjukdom som finns i tre olika varianter: Alopecia areata (fläckvis håravfall), Alopecia totalis (allt hår faller av) och Alopecia universalis (allt kroppshår faller av). Sjukdomen är inte ärftlig och den behöver inte heller vara permanent. Det finns ingen behandling för denna sjukdom. Det finns även andra sjukdomar och medicinska behandlingar som kan påverka hårväxten och man bör alltid konsultera med sin läkare för råd.

Många kvinnor upplever håravfall efter en graviditet. Det kan orsakas av att många hårsäckar går in i en vilofas samtidigt. Håravfallet kan pågå upp till ett halvår och därefter upphör det vanligtvis. Kvinnor som har anlag för att drabbas av manligt håravfall kan börja tappa hår mycket tidigare om de äter p-piller genom att hormonella förändringar sätter igång håravfallet.

Brist på protein och järn kan ibland leda till håravfall. Därför är det viktigt med en varierad kost där för att få i sig tillräckligt med proteiner och järn. En del receptbelagda mediciner kan orsaka tillfälligt håravfall hos vissa människor. Många människor drabbas av håravfall pga stress och i de flesta fall är stressrelaterat håravfall tillfälligt. Det kan dock förvärras om personen är genetiskt betingad till håravfall. Man kan skada sitt hår medvetet eller omedvetet, det finns personer som drar i sitt hår vid stress och detta får håret till slut att trilla av. Behandlingar med färg, blekning, extensions mmm kan skada håret så att det trillar av. Många preparat innehåller starka kemikalier och det kan leda till både brännskador och permanent håravfall. Därför är det viktigt att gå till en frisör som använder rätt och bra produkter för att skada håret så lite som möjligt.

Varför våra kunder återkommer till oss

 • “Everything went extremely well. Meeting Alex, Åsa, Peter and the rest of the team before the operation helped and I felt confident and I was in good hands. Thanks to everyone for taking care of me and as a non-swedish speaker thank you for explaining everything in English 😊”
  — D
 • “Min operation gick över förväntan och jag var i trygga händer! Stort tack till hela teamet som tog hand om mig!”
  — Ola
 • “Stort tack för ett fantastiskt bemötande och en otrolig service. Operationen gick hur smidigt som helst och ni gav ett väldigt professionellt intryck. Stort tack för allt!”
  — Magnus
 • “Tack för allt! Bemötande, miljön och lugnet runt omkring. Nu, väntan och längtan att se resultatet. Hälsningar till dr Uppström och övriga teamet.”
  — Mattias
 • “Det har totalt förändrat mitt liv. Jag önskar att jag kom till er mycket tidigare.”
  — Thomas
 • “Ni gör ett jättefint arbete, och jag är glad att jag valde just er klinik!”
  — Jonathan
 • “Hej, vill verkligen tacka er för hjälpen och alla råd Mats Ingers gav mig när vi träffades på eran klinik i Stockholm . Jag uppskattar hjälpen jag fick från Mats Enormt. !!! Han är både professionell och vän. Rekommenderar er stark å ni är självklara valet. Med vänlig hälsning Peter”
  — Peter
 • “Stort tack för hjälpen till alla på NHC med att dölja mitt gamla FUT-operations-ärr tidigare i somras. Professionellt och trevligt bemött och i garanterat trygga händer 😊 Varma hälsningar Tomas”
  — Tomas
 • “Stort tack för hjälpen till alla på NHC med att dölja mitt gamla FUT-operations-ärr tidigare i somras. Professionellt och trevligt bemött och i garanterat trygga händer 😊 Varma hälsningar Tomas”
  — Tomas
 • “Hej! Jag ville bara skicka ett stort tack till er för att ni fick mig att känna mig så välkommen och omhändertagen på er klinik. Tack för ett bra jobb och ett grymt trevligt bemötande. Trevlig helg.”
  — Helena
 • “Jag är själv mycket nöjd med mina två hårtransplantationer i mina vikar hos er. Så nöjd att jag inte längre upplever håravfallet som ett problem för mig. Tätheten både känns och ser bra ut. Ingen, inte ens frisören, kan se att jag gjort något med håret. Det är ju det bästa betyget man kan ge!”
  — Philip
 • “Hej!
  Idag för ett år sedan låg jag på bordet.
  Vill bara säga säga hej och så vill jag säga att jag är väldigt nöjd.
  Ha det fint! Härlig semester!”
  — Mattias
 • “Jag är otroligt nöjd och det växer så fort. Jag är medveten om att det tar tid, men det går fortare än jag anat. Har rekommenderar jättemånga till er. Hoppas ni alla får en underbar semester!”
  — Elias
 • “Jättefint mottagande och genomförande. Hela personalen var professionell och trevlig! Nu är det bara att låta naturen sköta resten. Kan varmt rekommendera New Hair Clinic.”
  — Thomas
 • “Bra mottagande. Personalen är proffsiga, noggranna och underbara.. Jag kände mig väl behandlad på mottagningen. Nu väntar jag med spänning på resultatet så om några månader får jag se men redan nu känner jag mig säker på att detta kommer bli kanon. Åter igen tack så mycket :)”
  — Jimmy
 • “Då jag tränar kontinuerligt och håller en bra fysisk form, ger mitt hår mig en helhet som jag saknade då jag ofta var rakad på huvudet tidigare. New Hair Clinic har verkligen gjort mig till en mer positiv pappa, sambo, kompis och kollega.”
  — Martin
 • “Jag måste säga att det blev ett riktigt lyckat resultat, det blev en otrolig skillnad och jag är oerhört nöjd, tror vartenda transplanterade hårstrå måste ha tagit sig för det blev både tätt och en fin naturlig hårlinje :).”
  — Johan
 • “Tack för att ni hjälpte mig att få tillbaka mitt hårfäste igen. Jag vill tacka er för ett utmärkt jobb. Nu kan man äntligen gå förbi en spegel utan att vilja gå och gömma sig.”
  — Lasse
 • “Stor skillnad redan! Tack, finns många jag visat detta för och som kommer göra det hos er.”
  — Christopher
 • “It was a really pleasant and positive experience at NHC.”
  — Amir