Hårtransplantationersedan 1992

Vanliga frågor

Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får om hårtransplantationer. Är det något annat du undrar över så gå in under kontaktpersoner och maila dina frågor.

Vad menas med "icke hormonkänsligt hår"?
Det är en term vi brukar använda om hårsäckarna i ”kransen”, alltså över tinningar och bakhuvud. Egenskapen att inte reagera negativt på manligt könshormon är bunden till hårsäcken, och den tar med sig den egenskapen även om den flyttas upp på hjässan (där håret kan vara ”hormonkänsligt”).

Sätts det nya håret på ett naturligt sätt?
Håret sätts enligt ditt egna hår, vinklar, virvlar och fall. Allt för att det skall följa ditt naturliga hår.

Gör en hårtransplantation ont?
En hårtransplantation görs under lokalbedövning och du ska därmed inte känna av något.

Hur lång tid tar det för håret att växa ut?
Det brukar ta cirka 1 år för det slutgiltiga resultatet att visa sig. Naturligtvis så växer håret ut innan men efter 1 år har men önskvärd längd på håret. Vi kommer att kontakta dig efter 1 år för att följa upp resultatet.

Måste jag stanna på kliniken efter en transplantation?
Vi ser helst att du stannar hos oss till dagen efter en hårtransplantation. Då kan vi ta av bandage och kontrollera att allt ser fint ut innan hemfärd.

Måste jag raka av mig mitt befintliga hår?
Man måste raka de ytor där hårgrupperna tas ifrån på kransen. Det är alltid till fördel att raka de ytor där vi ska transplantera hårsäckarna, men inte alltid ett måste. Vid önskemål angående icke rakning, vänligen kontakta oss för en bedömning.

BOKA KONSULTATION

För att boka en kostnadsfri konsultationtid kan du ringa oss på 046-14 32 80 eller 08-32 28 00. Du kan också hitta en tid nedanför och boka in dig själv.