FUE metoden

Antalet utförda hårtransplantationer med FUE metoden har ökat år efter år, både här på New Hair Clinic och ”world-wide”. Metoden ger väsentligt mindre obehag än strip-metoden, risken för komplikationer är minimal, och förväntat resultat är i erfarna händer minst lika bra som med ”strip”.

FUE står för Follicular Unit Extraction. Det skulle fritt kunna översättas ”utdrillning av naturliga hårsäcksgrupper”. FUE metoden utvecklades av ett australiskt syskonpar i slutet av 1990-talet, och togs upp i USA kring år 2000. New Hair Clinic har utfört FUE sedan 2004. Då var kapaciteten sällan mer än 600 grafts på en dag, och instrumenten grövre.

Numera ligger vår dagskapacitet över 3000 FUE, och våra instrument är optimerade för att vi skall kunna utföra FUE säkert och effektivt. Även vid internationell jämförelse är 3000 FUE mycket. Vi kan använda två team med vardera två FUE tekniker. De kan arbeta på en och samma patient samtidigt och avlösa varandra. På så vis kan koncentrationen bibehållas, och behandlingstiderna hållas nere på rimlig nivå.

Uteslutande FUE metoden

De senaste 3–4 åren har vi nästan uteslutande använt denna metoden. I nästan alla patientkonsultationer har vi funnit att FUE är ett bättre eller åtminstone helt likvärdigt alternativ till FUT. Våra patienter upplever FUE som helt odramatiskt, inget sår som kan smärta eller strama, inga suturer att ta, ingen ärr-linje att oroa sig för. Och kostnaden är numera nere på samma nivå som för FUT, om man tar hänsyn till den allmänna kostnadsutvecklingen.

När vi utför FUE, dvs skördar de hårsäckar som vi skall omfördela, ligger du bekvämt och sover förmodligen. Ytorna har noga lokalbedövats. Det momentet har du inget minne av, då du fått lugnande medel strax före. I väntan på inplantering förvaras hårtransplantaten i speciell salt- och näringslösning. Nästa steg är att förbereda området där transplantaten skall sättas. Det kallar vi ”jackning”. Instrumentet vi använder gör kanaler med noga bestämd riktning och vinkel i förhållande till hudytan. Kravet på täthet är olika i olika situationer. Ytorna är lokalbedövade.

Vinkel och riktning

Sista momentet innebär att ett transplantat = en naturlig hårsäcksgrupp träs ner i varje stickkanal. Lokalbedövningen sitter i, och du kan sova dig igenom detta moment om du vill. Håret kommer att växa i den vinkel och riktning som anvisades vid ”jackningen”. Vid en FUE med 2000 transplantat har klockan förmodligen hunnit bli fyra när sista hårsäcksgruppen är på plats.

Alla ytor kommer därefter att rengöras noga, och man kontrollerar att alla transplantat sitter på plats innan ytorna skyddas med salvkompresser, vanliga kompresser och ett robust bandage. Du känner dig förmodligen lite ”seg” resten av dagen på grund av de läkemedel du fått. Du har ett eget rum på kliniken. Nästa dag efter frukost tar vi av alla förband så att vi kan se att alla ytor är OK. Sedan får du information, och är därefter redo för hemfärd. Många uttrycker förvåning över att allt har gått så smidigt och smärtfritt.

Varför våra kunder återkommer till oss

 • “Everything went extremely well. Meeting Alex, Åsa, Peter and the rest of the team before the operation helped and I felt confident and I was in good hands. Thanks to everyone for taking care of me and as a non-swedish speaker thank you for explaining everything in English 😊”
  — D
 • “Min operation gick över förväntan och jag var i trygga händer! Stort tack till hela teamet som tog hand om mig!”
  — Ola
 • “Stort tack för ett fantastiskt bemötande och en otrolig service. Operationen gick hur smidigt som helst och ni gav ett väldigt professionellt intryck. Stort tack för allt!”
  — Magnus
 • “Tack för allt! Bemötande, miljön och lugnet runt omkring. Nu, väntan och längtan att se resultatet. Hälsningar till dr Uppström och övriga teamet.”
  — Mattias
 • “Det har totalt förändrat mitt liv. Jag önskar att jag kom till er mycket tidigare.”
  — Thomas
 • “Ni gör ett jättefint arbete, och jag är glad att jag valde just er klinik!”
  — Jonathan
 • “Hej, vill verkligen tacka er för hjälpen och alla råd Mats Ingers gav mig när vi träffades på eran klinik i Stockholm . Jag uppskattar hjälpen jag fick från Mats Enormt. !!! Han är både professionell och vän. Rekommenderar er stark å ni är självklara valet. Med vänlig hälsning Peter”
  — Peter
 • “Stort tack för hjälpen till alla på NHC med att dölja mitt gamla FUT-operations-ärr tidigare i somras. Professionellt och trevligt bemött och i garanterat trygga händer 😊 Varma hälsningar Tomas”
  — Tomas
 • “Stort tack för hjälpen till alla på NHC med att dölja mitt gamla FUT-operations-ärr tidigare i somras. Professionellt och trevligt bemött och i garanterat trygga händer 😊 Varma hälsningar Tomas”
  — Tomas
 • “Hej! Jag ville bara skicka ett stort tack till er för att ni fick mig att känna mig så välkommen och omhändertagen på er klinik. Tack för ett bra jobb och ett grymt trevligt bemötande. Trevlig helg.”
  — Helena
 • “Jag är själv mycket nöjd med mina två hårtransplantationer i mina vikar hos er. Så nöjd att jag inte längre upplever håravfallet som ett problem för mig. Tätheten både känns och ser bra ut. Ingen, inte ens frisören, kan se att jag gjort något med håret. Det är ju det bästa betyget man kan ge!”
  — Philip
 • “Hej!
  Idag för ett år sedan låg jag på bordet.
  Vill bara säga säga hej och så vill jag säga att jag är väldigt nöjd.
  Ha det fint! Härlig semester!”
  — Mattias
 • “Jag är otroligt nöjd och det växer så fort. Jag är medveten om att det tar tid, men det går fortare än jag anat. Har rekommenderar jättemånga till er. Hoppas ni alla får en underbar semester!”
  — Elias
 • “Jättefint mottagande och genomförande. Hela personalen var professionell och trevlig! Nu är det bara att låta naturen sköta resten. Kan varmt rekommendera New Hair Clinic.”
  — Thomas
 • “Bra mottagande. Personalen är proffsiga, noggranna och underbara.. Jag kände mig väl behandlad på mottagningen. Nu väntar jag med spänning på resultatet så om några månader får jag se men redan nu känner jag mig säker på att detta kommer bli kanon. Åter igen tack så mycket :)”
  — Jimmy
 • “Då jag tränar kontinuerligt och håller en bra fysisk form, ger mitt hår mig en helhet som jag saknade då jag ofta var rakad på huvudet tidigare. New Hair Clinic har verkligen gjort mig till en mer positiv pappa, sambo, kompis och kollega.”
  — Martin
 • “Jag måste säga att det blev ett riktigt lyckat resultat, det blev en otrolig skillnad och jag är oerhört nöjd, tror vartenda transplanterade hårstrå måste ha tagit sig för det blev både tätt och en fin naturlig hårlinje :).”
  — Johan
 • “Tack för att ni hjälpte mig att få tillbaka mitt hårfäste igen. Jag vill tacka er för ett utmärkt jobb. Nu kan man äntligen gå förbi en spegel utan att vilja gå och gömma sig.”
  — Lasse
 • “Stor skillnad redan! Tack, finns många jag visat detta för och som kommer göra det hos er.”
  — Christopher
 • “It was a really pleasant and positive experience at NHC.”
  — Amir