FUE metoden ärr

Fue metoden ärr, där vi drillar bort ärr och sätter små hud-hårtransplantat i ”borrhålen”. Vi använder även metoden på ärr, som inte uppkommit i samband med tidigare hårtransplantationer.

New Hair Clinic började 2008 tillämpa en teknik för att behandla störande ärr med inplantering av hårsäckar. Istället för att göra en slits, drillar vi ut en cylinder av ärret med samma instrument som man senare kommer att använda för att plocka ut hårsäcksgrupper via FUE metoden. Det betyder, att transplantatet, passar bokstavligen talat som hand i handske, man undviker kompression av en oftast stel och ogästvänlig ärryta. Dessutom når den djupa delen av transplantatet ner till kapillärnätet (tätt liggande fina blodkärl, som transporterar syre och näring till cellerna).

Förutsättningarna för att transplantatet skall överleva är teoretiskt väldigt goda och våra resultat tyder på att det även fungerar alldeles utmärkt i praktiken.

Bonus

Som en ”bonus” ger denna teknik ofta en viss pigmentering kring de inläkta hår-hud-transplantaten. Orsaken är även här, att transplantatet inte utsätts för sammanpressning, och dessutom trycker vi ner transplantaten lite djupare, så att de sitter i nivå med hudytan. Då är förutsättningarna goda för att en del av de pigmentbildande cellerna – melanocyterna – i huddelen av transplantatet skall överleva.

Ärr i hårbottnen kan man ha av många olika orsaker, exempelvis som följd av olycksfall eller kirurgiska behandlingar. Sådana ärr kan behandlas på traditionellt sätt, det vill säga med ärr-plastik, eventuellt föregånget av ballonginläggning för att minska stramheten och därigenom förbättra utsikterna för en ny, tunnare ärr-linje. Men vår teknik tillämpas ej i offentlig vård. Vi har flera gånger behandlat patienter, som remitterats till NHC från plastikkirurgiska kliniker. Man har gjort bedömningen att detta i många fall är den kostnads-effektivaste lösningen för patient och sjukvård.

Varför våra kunder återkommer till oss

 • “Everything went extremely well. Meeting Alex, Åsa, Peter and the rest of the team before the operation helped and I felt confident and I was in good hands. Thanks to everyone for taking care of me and as a non-swedish speaker thank you for explaining everything in English 😊”
  — D
 • “Min operation gick över förväntan och jag var i trygga händer! Stort tack till hela teamet som tog hand om mig!”
  — Ola
 • “Stort tack för ett fantastiskt bemötande och en otrolig service. Operationen gick hur smidigt som helst och ni gav ett väldigt professionellt intryck. Stort tack för allt!”
  — Magnus
 • “Tack för allt! Bemötande, miljön och lugnet runt omkring. Nu, väntan och längtan att se resultatet. Hälsningar till dr Uppström och övriga teamet.”
  — Mattias
 • “Det har totalt förändrat mitt liv. Jag önskar att jag kom till er mycket tidigare.”
  — Thomas
 • “Ni gör ett jättefint arbete, och jag är glad att jag valde just er klinik!”
  — Jonathan
 • “Hej, vill verkligen tacka er för hjälpen och alla råd Mats Ingers gav mig när vi träffades på eran klinik i Stockholm . Jag uppskattar hjälpen jag fick från Mats Enormt. !!! Han är både professionell och vän. Rekommenderar er stark å ni är självklara valet. Med vänlig hälsning Peter”
  — Peter
 • “Stort tack för hjälpen till alla på NHC med att dölja mitt gamla FUT-operations-ärr tidigare i somras. Professionellt och trevligt bemött och i garanterat trygga händer 😊 Varma hälsningar Tomas”
  — Tomas
 • “Stort tack för hjälpen till alla på NHC med att dölja mitt gamla FUT-operations-ärr tidigare i somras. Professionellt och trevligt bemött och i garanterat trygga händer 😊 Varma hälsningar Tomas”
  — Tomas
 • “Hej! Jag ville bara skicka ett stort tack till er för att ni fick mig att känna mig så välkommen och omhändertagen på er klinik. Tack för ett bra jobb och ett grymt trevligt bemötande. Trevlig helg.”
  — Helena
 • “Jag är själv mycket nöjd med mina två hårtransplantationer i mina vikar hos er. Så nöjd att jag inte längre upplever håravfallet som ett problem för mig. Tätheten både känns och ser bra ut. Ingen, inte ens frisören, kan se att jag gjort något med håret. Det är ju det bästa betyget man kan ge!”
  — Philip
 • “Hej!
  Idag för ett år sedan låg jag på bordet.
  Vill bara säga säga hej och så vill jag säga att jag är väldigt nöjd.
  Ha det fint! Härlig semester!”
  — Mattias
 • “Jag är otroligt nöjd och det växer så fort. Jag är medveten om att det tar tid, men det går fortare än jag anat. Har rekommenderar jättemånga till er. Hoppas ni alla får en underbar semester!”
  — Elias
 • “Jättefint mottagande och genomförande. Hela personalen var professionell och trevlig! Nu är det bara att låta naturen sköta resten. Kan varmt rekommendera New Hair Clinic.”
  — Thomas
 • “Bra mottagande. Personalen är proffsiga, noggranna och underbara.. Jag kände mig väl behandlad på mottagningen. Nu väntar jag med spänning på resultatet så om några månader får jag se men redan nu känner jag mig säker på att detta kommer bli kanon. Åter igen tack så mycket :)”
  — Jimmy
 • “Då jag tränar kontinuerligt och håller en bra fysisk form, ger mitt hår mig en helhet som jag saknade då jag ofta var rakad på huvudet tidigare. New Hair Clinic har verkligen gjort mig till en mer positiv pappa, sambo, kompis och kollega.”
  — Martin
 • “Jag måste säga att det blev ett riktigt lyckat resultat, det blev en otrolig skillnad och jag är oerhört nöjd, tror vartenda transplanterade hårstrå måste ha tagit sig för det blev både tätt och en fin naturlig hårlinje :).”
  — Johan
 • “Tack för att ni hjälpte mig att få tillbaka mitt hårfäste igen. Jag vill tacka er för ett utmärkt jobb. Nu kan man äntligen gå förbi en spegel utan att vilja gå och gömma sig.”
  — Lasse
 • “Stor skillnad redan! Tack, finns många jag visat detta för och som kommer göra det hos er.”
  — Christopher
 • “It was a really pleasant and positive experience at NHC.”
  — Amir