Formulär

Operationen

Hårtransplantation på NHC – i bilder

vid en hårtransplantation på new hair clinic är det transplanterade området läkt efter två veckor. klicka på visa hela sidan för att se bilder på hårtransplantation.

Vid en hårtransplantation på New Hair Clinic med
FUE-metoden är donorytan (tag-området) läkt på 10-12 dagar.

Här har vi samlat en del bilder som är tagna den första tiden efter hårtransplantationen på New Hair Clinic med FUE-metoden.

Klicka på VISA HELA SIDAN för att se bilderna!

Visa hela sidan

Hårtransplantation på NHC – operationsdagen

har du långt att resa kan det vara skönt att komma hit kvällen före din hårtransplantation

På operationsdagen väcker vi dig vid 06:30 (ifall du har kommit dagen innan) så att du får tid att äta frukost i lugn och ro och ta din morgonmedicin. Du skall även duscha och tvätta ditt hår innan hårtransplantationen. Kommer du direkt hemifrån skall du ha duschat och tvättat ditt hår. Har du inte hunnit äta något, får du frukost här.

Visa hela sidan

slide_1

Hårtransplantation – läkning & eftervård

Innan du åker hem efter din hårtransplantation på new hair clinic så går vi noga igenom Din eftervård, vad som sker efter operationen med läkning, samt vad du skall tänka på.

Du får med dig skriftliga instruktioner för din eftervård när du åker hem efter hårtransplantationen, men du är givetvis välkommen att ringa eller maila oss direkt när du har några funderingar.

Visa hela sidan

Efter hårtransplantationen på NHC

Behandla håravfall

Den följande texten är en bred introduktion. Läs den gärna som en förberedelse om du tänkt gå till någon för att behandla ditt håravfall. Då vet du lite vad det handlar om, och får ut mer av ert möte.

Du måste ta ett eget ansvar för dina eventuella beslut, och det kräver ett visst mått av kunskap.

Jag vänder mig nu i första hand till dig, som kanske via en förflugen kommentar plötsligt börjat fokusera på att behandla ditt håravfall. Eller kanske har du sett den där misslyckade semesterbilden, där någon vänder bakhuvudet till, och upptäckt att killen med en begynnande ”måne” är – du.

Det är vanligt att man då samtidigt börjar fokusera på hårförluster: Skall man hitta så här många hårstrån i kammen eller i vasken efter hårtvätt? Och hur ser det ut i släkten? Du har förmodligen hört att håravfall och tunnhårighet, speciellt hos män, ofta nedärvs. Så är det här ett öde att bara finna sig i, eller kan du göra något åt det, kan man behandla håravfall?

Visa hela sidan

Varför börjar jag redan bli tunnhårig?

- Pappa är ju äldre, och har mer hår!
Det ärftliga manliga håravfallet är den dominerande orsaken till att killar får krypande vikar och kanske en ”måne”. Men hur är det egentligen med ärftligheten, och vilken biologisk mekanism ligger bakom uttunningen av håret på huvudet?

Visa hela sidan

Unga och håravfall

att vara ung och lida av håravfall är mycket jobbigt. new hair clinic har inte en strikt ålderspolicy, men vi är försiktiga och restriktiva när det gäller hårtransplantation på unga som tappar hår.

Forskning har visat, att hjärnan inte är helt färdigutvecklad när det gäller förmågan att bedöma risker, förrän individen nått 24-25 års ålder. Att värdera en långsiktig konsekvens är en slags riskbedömning. Man kan tendera att bortse från hur en hårlinje med olämpligt låg placering kommer att upplevas väsentligt senare i livet. Man tar lättsinnigt på det faktum, att en hårtransplantation i tidig ålder förmodligen innebär ett kontrakt för en fortsättning. Och vem vet om man då har tid, råd och lust att genomgå ytterligare behandling?

Visa hela sidan

ungdomar

Kvinnligt och ärftligt håravfall

kvinnligt och ärftligt håravfall är oftast väldigt svårt att acceptera. Det finns hjälp att få, men förutsättningarna skiljer sig från männens.

Inte alla kvinnor som är lider av kvinnligt håravfall lämpar sig för hårtransplantation. Två typer dominerar: ”Diffust håravfall” (telogent effluvium) samt ”kvinnlig variant av ärftligt håravfall”. Om det hela tiden verkar fastna mer hår än normalt i borsten eller kammen eller avloppet, och om hjässan och sidorna samt nacken verkar drabbade i ungefär lika hög grad, rör det sig sannolikt om diffust håravfall.

Visa hela sidan

Förenklad Bcs-skala