Formulär

FUE-metoden i ärr

New Hair Clinic började 2008 tillämpa en teknik för att behandla störande ärr med inplantering av hårsäckar, med hjälp av fue-metoden i ärr.

Tanken är inte ny, men man har tidigare alltid haft förbehållet, att hårsäckarna inte växer upp i samma höga procent som i vanlig hårbotten. Detta gäller fortfarande om man inplanterar genom att först göra en liten slits (ett litet instick). Men New Hair Clinic har sedan 2008 använt en teknik med FUE-metoden i ärr, som fungerar ytterst lovande.

FUE-metoden i ärr

Istället för att göra en slits, borrar kirurgen ut en cylinder av ärret med samma instrument, som man senare kommer att använda för att skörda hårsäcksgruppen med via FUE teknik. Det betyder, att transplantatet, passar bokstavligen som hand i handske, man undviker kompression av en oftast stel och ogästvänlig ärryta. Dessutom når den djupa delen av transplantatet ner till kapillärnätet (tätt liggande fina blodkärl, som transporterar syre och näring till cellerna). Förutsättningarna för att transplantatet skall överleva är teoretiskt väldigt goda, och våra första resultat tyder på att det även fungerar alldeles utmärkt i praktiken. Det vi hoppades på var dessutom att manschetten av pigmenterad hårbotten överst i FUE-graftet skulle kunna läka in och på så vis ”tatuera” ärret med hudpigment.//M.I

510 fue transpl/1000 hårsäckar i ärr

Se före- och efterbilder på FUE-metoden i ärr!

Se bilder tagna i samband med FUE-metoden i ärr!

Priser på FUE-metoden i ärr
Vid en hårtransplantation där vi sätter FUE-transplantat i ärr är minimum kostnad 30.000 SEK.

Finansiering
Med Medical Finance kan Du dela upp Dina operations- eller behandlingskostnader på det sätt som passar just Dig bäst.
Låt Wasa Kredit hjälpa Dig med finansieringen av Din operation eller behandling!

 Läs om Laser Cap här!